Ветеринарна клиника Vet§Care Лозенец
Ветеринар Лозенец

Д-р Христов

Образование 

През 2006 г. завършва МГ „Константин Величков” в град Пазарджик. От 2006 година изучва ветеринарна медицина във ФВМ към ЛТУ в град София където се дипломира през 2012. По време на следването стажува в различни ветеринарни практики в София.

 

Професионален опит

След дипломирането си Д-р Христов започва работа като управител и главен лекар в приют „Надежда” в град София и в следващите няколко години се занимава с бездомни животни в приют „Фермата” стопанисван от “AR Sofia”. От 2015 до 2020 година работи като ветеринарен лекар във Ветеринарен Център „Дойран”  и Ветеринарен Център „ Младост”.

Професионалните интереси на д-р Христов са в сферата на кардиологията, образната диагностика и спешната медицина.

Д-р Христов посещава множество семинари в страната и в чужбина при водещи специалисти в областа на кардиологията и уоркшопи по образна диагностика е ехокардиография.

 

Мисия и визия

Д-р Христов: Медицината е призвание и не е нещо с което просто се занимаваш от понеделник до петък. Пациентите са разнообразни, работата е динамична и те насърчава да се развиваш и израстваш, професионално и като човек.

През свободното си време прекарвам голяма част в планината в тичане и разходки. Деля къща с котката Соник и кучето Жу, осиновени от улицата